19.05.15. Innholdsrikt meieribygg

Published on:
22.06.2015
Content:

 

Vi ble hjemmekoselig oppvartet i spiserommet og fikk mye informasjon fra Nils Erik Syrstad om en innvendig forvandling som foregår i meieribygget som ble satt opp i 1954.

Det var Torger Carlsen, tilflytter fra Jæren, som bygde meieriselskapet. Det ble snart lønnsom drift med melkeproduksjon før det ble Norges produksjonssted for Bremykt. Tines rasjonaliseringsiver førte til at denne produksjonen ble flyttet til Verdal i 2011.

 

Tine solgte produksjonsutstyret ut av landet mens bygget var tyngre å selge. Bygningen var skreddersydd for meieridrift og var lite anvendelig for annen virksomhet. Nils Erik Syrstad fikk trygghet fra Ola bror om at bygningsmassen var solid, han kjøpte eiendommen i 2012 for 1,4 millioner og har en total belåning på 5 til 6 mill. -Det er viktig å være nøktern sier Nils Erik.

Han startet en møysommelig rehabiliteringsprosess, og etter hvert har flere aktiviteter og selskaper funnet seg til rette i meieribygningen. Meldal Byggservice har vært brukt, men det er helt tydelig at Nils Erik selv har hatt lange dager for å bygge om anlegget for utleie.

Hans eget selskap Biomentek selger flisfyringsanlegg herfra. Salget er stigende og de har en ordrereserve på åtte anlegg inneværende år.

Tine leier ni kontorer for sine konsulenter som står til disposisjon for melkeprodusentene.

Videre har Meldal Treningssenter flyttet inn i 400 m2 flotte lokaler, noe vi etter hvert fikk bese under full bruk med synlig treningsiver og under hørbar musikk. Her var mange treningsapparater også. Dessuten foregår det ølproduksjon i meierianleggets minibryggeri.

Jordet ATV Support skal flytte inn. Både kontorer og support-verksted var under arbeid.

Det gamle butikklokalet er ennå ikke pusset opp for utleie, -det burde være interessant synes Nils Erik.

Det har skjedd store endringer inne i det gamle meierianlegget, -men utvendig skal bygningens utseende bevares slik som ”Gammelmeieriet” alltid har vært understreker Nils Erik Syrstad.

Han mener også at Midtbygda fortsatt skal videreutvikle landbruksaktiviteter, jobbe med rekruttering og på den måten forlenge historien. -Meldal har 50 melkeprodusenter, herav 25 med melkeroboter, altså landets tettest robotiserte melkekommune.

God stemning ved tredemøllene.

Spinning med fin utsikt.

Flisfyring i eget anlegg også.